Domácí čínská kuchyně /
Gok Wan ; fotografie Jemma Wattsová ; z anglického originálu Gok cooks Chinese ... přeložila Lenka Svobodová
- Vydání první
- Praha : Ikar, 2015
- 238 stran : barevné ilustrace, portréty ; 26 cm
Obálkový podnázev: s wokem a naběračkou více než 80 jednoduchých rodinných receptů Obsahuje rejstřík
Čínská kuchyně, s níž se setkáváme v Evropě, je přizpůsobena západním chutím. Jídla, která se naučil Gok od svého otce, jsou jednoduchá, rychlá, zdravá a úplně jiná. Kniha obsahuje "tajné" rodinné recepty a pokrmy, s nimiž se Gok setkal během putování po Číně, Hongkongu a Singapuru. Budete potřebovat snad jen wok a naběračku. Bez ohledu na to, zda narychlo připravujete restovaný pokrm či pomalu dusíte maso, sáhnete po česneku, zázvoru a jarní cibulce. Vyzkoušejte si tradiční čínské pokrmy, něco na slavnostní tabuli, divy z jednoho hrnce i jak chutná "street food", jídlo z ulice