Vlastní obálka
Vlastní obálka
Základní MARC ISBD

Francouzské hodokvasy, aneb, Dobrodružství s nožem, vidličkou a vývrtkou / Peter Mayle ; z anglického originálu ... přeložil Jan Mrlík

Podle: Přispěvatel(é): Typ materiálu: TextTextJazyk: Čeština Original language: English (Angličtina) Publication details: Praha : Olympia, 2009Vydání: 2. vyd., V Olympii 1Popis: 203 sISBN:
  • 978-80-7376-163-9 :
Předmětová hesla: Rozsah a obsah: Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás tentokrát zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Poznáme pamětihodnou provensálskou rybí polévku bouillabaisse v restauraci na jedné z pláží Côte d'Azur a budeme obdivovat dokonalá kuřata, jaká lze najít pouze na trhu v Bourg-en-Bresse. Poučíme se, který z francouzských sýrů má nejsilnější odér a samozřejmě získáme řadu skvělých receptů.Translation of: French Lessons
Štítky z této knihovny: V této knihovně nejsou k tomuto titulu přiřazené žádné štítky. Pro přidávání štítků je nutné být přihlášený.
Star ratings
    Průměrné hodnocení: 0.0 (0 hlasů)
Jednotky
Typ jednotky Domovská knihovna Sbírka Signatura Přílohy Stav Půjčeno do Čárový kód
Kniha Kniha Roztoky 1 Dostupné 421440045676

Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás tentokrát zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Poznáme pamětihodnou provensálskou rybí polévku bouillabaisse v restauraci na jedné z pláží Côte d'Azur a budeme obdivovat dokonalá kuřata, jaká lze najít pouze na trhu v Bourg-en-Bresse. Poučíme se, který z francouzských sýrů má nejsilnější odér a samozřejmě získáme řadu skvělých receptů.

Zatím nikdo nekomentoval.

pro zveřejnění komentáře.

Používáme knihovní systém Koha